Om oss

Om ossFalu spelmanslag består idag av närmare 50 medlemmar med hemvist i Falun med omnejd som spelar tillsammans för att vi älskar att dela musikglädjen med varandra – och med lyssnare och dansare.

Varje torsdag  kl 18.30 träffas alla som vill på Stefansgården i Hälsinggården  där vi övar på gamla låtar, lär oss nya, fikar och diskuterar folkmusiklivets stora och små frågor. Vi är mycket stolta och glada över att de senaste åren ha fått spela under ledning av två suveräna spelkvinnor:

Ebba Åslund har varit medlem i laget i många år och hennes låtminne är svårt att matcha. Hon är en mycket driven och mångsidig spelman, som även leder gruppen Skogsstiernan, älskad av danspubliken.

När vi får spela för ett gungande, svettigt dansgolv är vi som allra lyckligast. Därför söker vi musik som svänger, oavsett geografiskt ursprung. Som invånare i Dalarnas residensstad är vi förstås särskilt måna om den fantastiska låtskatten från Dalarna. Men vi har tack vare vår tidigare spelledare Maria Jonson också upptäckt den sprittande Västerbottensmusiken, och de svängiga låtarna från Värmland och Norge har sedan lång tid en stor plats i våra hjärtan.

Mångfald är vårt honnörsord och ledord även för framtiden. Vi önskar flera medlemmar med färska idéer, utmanande spelningar och en danspublik med öppna öron och spritt i benen. Hoppas att vi får äran att spela med eller för dig som läser detta! Du kan dansa till oss under Stämmoveckan (speciellt i Bingsjö på onsdagen) eller Folkmusiknatta i november. Exakt tider och platser för dessa spelningar, samt andra evenemang där vi medverkar, läggs in kontinuerligt under Kalender ovan. Blir väntan för lång finns vår CD-skiva I stöten att köpa under fliken Butik på vår hemsida.

Lämna ett svar